Голова СБУ розповів, чи є Кримський міст пріоритетною ціллю для ураження

Голова СБУ розповів, чи є Кримський міст пріоритетною ціллю для ураження.

Голова СБУ розповів, чи є Кримський міст пріоритетною ціллю для ураження. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Події
26 березня 10:24

Голова СБУ Василь Малюк повідомив, що в України є потенціал, щоб повністю знищити Кримський міст. Однак наразі його все одно не використовують для постачання зброї та засобів ураження.

Як заявив Малюк в інтерв'ю ICTV, до успішних уражень по мосту за добу проходило від 42 до 46 потягів, які возили зброю та боєприпаси. Сьогодні ж за добу їх іде чотири-п'ять.

- Чотири з них – це пасажиропотік, один з них – це товари загального вжитку, – сказав генерал-лейтенант.

Автомобілі ж їдуть реверсно і вага їх має бути не більше 3,5 тонн. 

Зараз росіяни працюють над повним відновленням мосту. І коли вони відновлять пошкоджені опори і так звані бики, на яких вони стоять, то потенційно знову зможуть возити по мосту зброю.

- Можливо, потенційно вони знову все-таки почнуть тягнути туди свій боєкомплект, і власне ми в черговий раз скажемо їм „привіт“, — зазначив Малюк.

Голова СБУ наголосив на тому, що всьому свій час і не треба прискорювати події. Потенціал знищити Кримський міст в України є.

Також Малюк поділився подробицями першого удару по мосту, який був 8 жовтня 2022 року. Тоді розробкою задуму почали займатися ще з березня. Спецслужбовці використовували саморобні вибухові пристрої, які були закамуфльвані під рулони з плівкою (група товарів, яка сезонно їхала в Крим восени 2022 року). Тоді була використана надскладна потрійна взаємодублююча система детонації, але спрацювала третина, оскільки росіяни збивали їх РЕБами. Голова СБУ сказав, що після цієї операції керівники західних спецслужб сказали: "Ви найкращі, ми знімаємо капелюхи".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах