Як змінилася ситуація на ринку праці в Запоріжжі та області

Яка ситуація на ринку праці в березні 2024 року у Запоріжжі.

Яка ситуація на ринку праці в березні 2024 року у Запоріжжі. Фото: pexels.com

Події
06 березня 16:37

За перші місяці поточного року в Запоріжжі та районі 9,8 тисяч осіб користувалися послугами центра зайнятості, із них 8,6 тисяч зареєстровані як безробітні.

Як повідомили в пресслужбі Запорізької обласної служби зайнятості, кількість вакансій у базі даних служби зменшилась значно. З початку року роботодавці подали лише 729 вакансій. На 1 вакансію в середньому претендувало 13 осіб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Впродовж січня-лютого 2024 року 11,2 тисячі громадян отримували послуги Запорізької обласної служби зайнятості, з-поміж них – 9,7 тисяч безробітних.

З січня по лютий 2024 року завдяки підтримці служби зайнятості 446 громадян знайшли роботу, серед них 126 внутрішньо переміщених осіб.

Також в регіоні функціонує урядова програма підтримки роботодавців для трудової інтеграції осіб, які через бойові дії в Україні були змушені залишити свої домівки та переселитися в інші регіони. 

Здійснено 791 направлення осіб для участі у суспільно корисних робот в умовах воєнного стану. Для підтримання конкурентоспроможності окремих категорій громадян видано ваучери на перепідготовку, підвищення кваліфікації 44 особам.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах