Військовий із 47-ї бригади розповів, що росіяни хочуть відбити Роботине

Військовий із 47-ї бригади розповів, що росіяни хочуть відбити Роботине.

Військовий із 47-ї бригади розповів, що росіяни хочуть відбити Роботине. Фото: facebook.com/47 окрема механізована бригада

Події
29 лютого 13:50

Російська армія в Запорізькій області намагається відбити Роботине. Однак, якщо ЗСУ зможуть вибудувати багатоешелонову оборону, боротьба за село може затягнутись дуже надовго.

Росіяни намагаються відбити у Збройних сил України село Роботине. Про це в інтервʼю Новини.LIVE повідомив військовий ЗСУ з 47 бригади Микола Мельник. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Якщо ми зможемо вибудувати гарну багатоешеленовану оборону, то вони доволі довго можуть битися головою об стінку. Війна - це танго. Росіяни роблять один крок, ми інший, і таким чином переграємо один одного, - повідомив Микола Мельник.

Військовий розповів, що російські загарбники провели успішну розвідку боєм, каже військовий. Однак повноцінний наступ на цій ділянці розгорнути не змогли через хорошу роботу українських БпЛА та артилерії.

- Ми фактично випалили ті позиції під Роботиним, на які зайшли росіяни, і наша піхота змогла все це добре зачистити. Тому ситуація там поки що складна, але стабільна. Але тут треба задуматися. Якщо росіяни змогли зайти на наші передові позиції лише розвідкою боєм, то чи все у нас там добре?, - сказав військовослужбовець. 

Українській захисник лише сподівається, що військове командування зробить правильні висновки і підготується до наступу росіян на Запорізькому напрямку. За його словами, у РФ є сили для наступу на Роботине і перспектива його захоплення. Але чи зможуть вони це зробити - залишається великим питанням.

Хлопець переконаний, що все буде залежати від боєздатності наших частин.

Нагадаємо, 47-а та 82-а бригади ЗСУ звільнили село Роботине у Запорізькій області 23 серпня 2023 року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах