Кожна гривня допоможе: в Україні стартував легендарний збір на "нічний кошмар росіян"

Українці зібрали перший мільйон на Sea Baby за 6 хвилин.

Українці зібрали перший мільйон на Sea Baby за 6 хвилин. Фото: mil.in.ua

Події
22 лютого 12:31

Спецоперації Служби безпеки України змінили розташування сил у Чорному морі. Саме тому фандрейзингова платформа United24, monobank і волонтери Сергій Стерненко та Ігор Лаченков розпочинають масштабний збір коштів на 35 дронів. І це перший збір саме на легендарні Sea Baby – унікальну розробку СБУ.

Саме з допомогою морських дронів спецслужба вдруге вразила Кримський міст, а також 9 російських військових кораблів. Зокрема, й ракетоносіїв, які обстрілювали з моря українські міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За перші шість хвилин від початку збору донатів на 35 дронів Sea Baby українці зібрали перший мільйон, повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки й технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby - розробка Служби безпеки України. Вони здатні нести 850 кілограмів вибухівки, розганятися до 90 км/год та долати відстань у 1 000 кілометрів.

За внесок 8,5 мільйонів гривень можна дати човну ім'я. Бізнеси також закликають долучатися.

Служба безпеки України також закликала доєднатись до збору на Sea Baby. Всього вже зібрано більше 40 мільйонів із 297 500 000 гривень. Кожен може долучитися до збору. Посилання на банку. Зробити внесок також можна через офіційну платформу "Юнайтед24" за посиланням.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ihor Lachenkov (@lachen_tyt)

Щоб було приємніше донатити, до проєкту долучився постійний партнер UNITED24 - "Аврора". Тож серед усіх учасників збору розіграють 36 карток mono+aurora. На 35 картках лежить по 100 000 гривень - виграти таку можна за внесок від 100 гривень. Ще на одній лежить мільйон гривень - виграти його можна за пожертву від 1000 гривень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах