Британська розвідка підтвердила активність окупантів біля Роботиного

Британська розвідка підтвердила активність окупантів на Запорізькому напрямку.

Британська розвідка підтвердила активність окупантів на Запорізькому напрямку. Фото: zp.npu.gov.ua

Події
22 лютого 10:32

Сухопутні війська РФ продовжили і, швидше за все, посилили наступ у напрямку села Роботине, яке ЗСУ відбили під час контрнаступу влітку 2023 року. З того часу село залишається на лінії фронту.

Російська 58-а загальновійськова армія та російські повітряно-десантні війська (ВДВ), що діяли в цьому районі, зазнали тяжких втрат під час українського контрнаступу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак, за даними британської розвідки, темп бойових дій, що з того часу знизився, і зусилля Росії з вербування, що продовжуються, ймовірно, дозволили російським силам на цьому напрямку відновитися.

- За останній тиждень російські сили посилили атаки на кількох точках лінії фронту, ймовірно, з метою розтягнути українські сили, - зазначають у Міноборони Британії.

Британська розвідка підтвердила активність окупантів на Запорізькому напрямку.Британська розвідка підтвердила активність окупантів на Запорізькому напрямку. Фото: t.me/DeepStateUA

Також аналітики американського Інституту вівчення війни (ISW) повідомили, що окупанти намагаються просунутися біля Роботиного.

Зазначається, що 21 лютого позиційні бої тривали поблизу Вербового, Роботиного та Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного та на південний схід від Оріхова). При цьому на Оріхівському напрямку окупанти намагаються рухатися невеликими групами піхоти та на швидкісних всюдиходах, але успіху не мають.

Окупанти намагаються просунутися біля Роботиного.Окупанти намагаються просунутися біля Роботиного. Фото: understandingwar.org

Нагадаємо, 47-а та 82-а бригади ЗСУ звільнили село Роботине у Запорізькій області 23 серпня 2023 року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах