Школяр з Мелітополя розповів, як від пропаганди РФ змінилися його однокласники

Школяр з Мелітополя розповів, як від пропаганди РФ змінилися його однокласники.

Школяр з Мелітополя розповів, як від пропаганди РФ змінилися його однокласники. Ілюстративне фото: wonderzine.com

Події
01 лютого 13:15

Мелітопольський підліток, який разом із сім’єю виїхав з окупації і зараз проживає на території вільної України, розповів, що підтримує зв’язки з кількома своїми однокласниками, які залишилися в окупованому місті.

Крім того, у нього є доступ до раніше створеного шкільного чату, пише "РІА-Південь".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Учень десятого класу стверджує, що багато його шкільних друзів зазнали значних змін і тепер висловлюють підтримку окупантів. Один із його спільнокласників, який раніше носив українську вишиванку, тепер переодягнувся у військову форму з нашивкою "Z" і практично не знімає її. Деякі вже вирішили вступити до вузів в Москві і не планують повертатися до України.

Однак дві колишні однокласниці не приховують своїх прозахідних поглядів і активно публікують символіку своєї країни на сторінках у Instagram, який є забороненим в Росії. Це призводить до гарячих обговорень у чатах.

Підліток зазначає, що важко визначити, від чого залежить схильність від пропаганди. Раніше обидва групи учнів були звичайними українськими школярами, вивчали історію України та писали твори українською мовою. Але, ймовірно, вплив на їхні неутверджені розуми настільки сильний, що протистояти йому стає важко.

Радниця-уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук підкреслює, що українських дітей, які постійно проживають під окупацією, намагаються морально ламати та перевиховувати. Для цього росіяни використовують чітко визначені методи та детально розроблені плани.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах