Українці, які вмикали російські музику та відео, поповнили бюджет РФ на 5 млн доларів

Українці, які вмикали російські музику та відео, поповнили бюджет РФ на 5 млн доларів.

Українці, які вмикали російські музику та відео, поповнили бюджет РФ на 5 млн доларів. Фото: gettyimages.com, Olga Shumytskaya

Події
28 сiчня 12:53

На українських прослуховуваннях та переглядах російські автори контенту на YouTube та музичних стрімінгах заробили 81,6 мільйони доларів за рік. З них 5 мільйонів доларів пішло у бюджет країни-агресорки у вигляді податків.

Такі дані наводить контент-маркетингова агенція Top Lead. За їх підрахунками, користувачі з України своїми переглядами та прослуховуваннями принесли російським авторам контенту 81,6 мільйони за рік. 

З цієї суми росіяни заплатили 5 мільйонів доларів податків, які пішли до бюджету країни-агресорки, у тому числі на "військові справи". За ці гроші РФ, наприклад, могла б купити 10 тисяч fpv-дронів для окупаційної армії РФ.

Українці, які вмикали російські музику та відео, поповнили бюджет РФ 5 млн доларів -Українці, які вмикали російські музику та відео, поповнили бюджет РФ 5 млн доларів - інфографіка: t.me/uawarinfographics

Українці, які вмикали російські музику та відео, поповнили бюджет РФ 5 млн доларів -Українці, які вмикали російські музику та відео, поповнили бюджет РФ 5 млн доларів - інфографіка: t.me/uawarinfographics

Чому українціям не можна слухати російські пісні та дивитися відео російських блогерів

Прослуховування російської музики на стрімінгових площадках, а також переглядання контенту російських блогерів, негативно впливає українців. І це не тільки моральна складова. Не секрет, що виконавці та блогери на прослуховуваннях та переглядах заробляють. Зараз вимкена монетизація для переглядів з РФ. Тобто якщо росіяни дивляться контент росіян, то гроші "не крапають". А от якщо перегляди йдуть з-за кордону, в тому числі з України, то вони заробляють гроші. Зі свого заробітку вони платять податки державі РФ, а та в свою чергу пускає бюджетні гроші на удари по Україні. 

Тож, грубо кажучи, у тому числі за гроші українців, які слухають російську музику та дивляться російських блогерів, в РФ купують дрони та бомби, якими потім бомблять тих самих українців.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах