Скільки мирних мешканців Запорізької області загинули за майже два роки агресії РФ

Скільки мирних мешканців Запорізької області загинули за майже два роки агресії РФ.

Скільки мирних мешканців Запорізької області загинули за майже два роки агресії РФ. Фото: zp.vgorode.ua/Олександра Залозна

Події
23 сiчня 16:36

На початок 2024 року у Запорізькій області вже задокументовано і розслідується майже 9 тисяч проваджень відносно порушень законів та звичаїв війни.

Це викрадення, позбавлення волі, катування, жорстоке поводження та вбивство цивільного населення, застосування заборонених засобів ведення війни. Про це повідомив начальник відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Запорізької обласної прокуратури Микита Ковалевський "Новинам Приазов’я".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За майже два роки повномасштабного вторгнення відомо про сотні вбитих і поранених, в тому числі дітей, внаслідок російської агресії.  

- В нас дуже невтішні цифри. Внаслідок порушення представниками Збройних сил РФ законів та звичаїв війни на теперішній час ми маємо цифру 554 – загиблі особи, з яких 184 – жінки, а також 27 дітей. Поранення отримали майже півтори тисячі осіб, з них – 98 дітей, – зазначив представник прокуратури.

За його словами задокументовані факти злочинів вчинені особами з офіцерського складу РФ, звичайними солдатами та працівниками комендатур.

У більшості – це російські кадрові військовослужбовці. Втім часто ідентифікувати окупантів досить складно, бо під час здійснення злочину щодо цивільного українського населення вони намагаються приховати свою особистість: формений одяг, відсутність якихось ознак на шевронах, балаклави тощо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах