У Запоріжжі судили поліцейського, який вказував РФ на будинки військових та правоохоронців

У Запоріжжі судили поліцейського, який вказував РФ на будинки військових та правоохоронців.

У Запоріжжі судили поліцейського, який вказував РФ на будинки військових та правоохоронців. Ілюстративне фото: reuters.com

Події
22 сiчня 12:38

У Запоріжжі оголосили вирок поліцейському із Кам'янки-Дніпровської Василівського року. Чоловік, працював в окупаційній поліції та вказував військовослужбовцям РФ на будинки, в яких проживали чи проживають працівники поліції та учасники АТО.

Згідно з матеріалами справи, до повномасштабного вторгнення обвинувачений працював інспектором чергової частини Василівського районного управління поліції. Всього він мав майже 18 років стажу в органах поліції. Разом зі своїми колегами він отримав наказ евакуюватися до Запоріжжя, проте не зробив цього. Про це повідомляється в реєстрі судових рішень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З травня 2022 року він вступив на службу до "народної міліції" та отримав там посаду "оперативного чергового чергової частини".

На займаній посаді разом із представниками збройних формувань РФ він залучався до добових чергувань, контролю за правопорушеннями та ведення відповідної документації. Також він вчиняв протиправні дії в інтересах окупаційної влади, пов'язані з охороною прав, правопорядку, яку здійснювали від імені та за стандартами держави-агресора на тимчасово окупованій території Василівського району.

Свідки на суді повідомили, що він добровільно обіймав цю посаду, маючи можливість виїхати. Замість цього він вказував російським солдатам на будинки, де мешкали або мешкають працівники поліції та учасники АТО. У листуванні з колишніми колегами він повідомляв, що всі, хто виїхав, "зомбовані" і не чекають ЗСУ.

Слідчі порушили провадження проти нього за колабораційну діяльність в рамках спеціального судового провадження, оскільки обвинувачений продовжує залишатися на окупованій території.

Суд розглянув письмові докази, такі як груповий чат в телеграмі з представниками незаконного правоохоронного огляду, а також свідчення свідків, і визнав чоловіка винним у колабораційній діяльності. Йому було призначено 13 років позбавлення волі зі зняттям спеціального звання "капітан поліції".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах