В Запорізькій області журналіст отримав поранення під час зйомок на фронті

В Запорізькій області журналіст отримав поранення під час зйомок на фронті.

В Запорізькій області журналіст отримав поранення під час зйомок на фронті. Фото: facebook.com/dmytro.yevchyn

Події
18 сiчня 11:01

Вчора, 17 січня, біля Роботиного Запорізької області внаслідок артилерійського обстрілу з боку окупантів поранення отримав цивільний журналіст "Крим.Реалії" (проєкт Радіо Свобода) Дмитро Євчин.

За інформацією 10-го армійського корпусу, Дмитро під час зйомок був у бронежилеті з написом PRESS.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- В сучасній війні вогонь артилерії без корегування з безпілотного літального апарату майже ніколи не відкривається, тож армія рф завдала ураження по людині, у якої на бронежилеті нанесено яскравий напис PRESS, що має гарантувати знаходження її власника під захистом міжнародного гуманітарного права, - написали в 10-му армійському корпусі.

Як зазначає "Радіо Свобода", Дмитро Євчин отримав осколкове поранення в ногу. Українські військові разом з оператором надали йому першу допомогу й евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні в Запоріжжі.

За повідомленням лікарів, операція завершилася успішно, журналіст поки перебуватиме у реанімації.

Зазначимо, що Дмитро Євчин працює в "Крим.Реалії" (це проєкт "Радіо Свобода") з 2018 року. Був ведучим телепророграм і автором резонансних сюжетів про життя окупованого Росією Криму. З початку широкомасштабного російського вторгнення висвітлює військові дії, працює на лінії зіткнення. Разом з оператором Микитою Ісайком є автором репортажів з передової на південному напрямку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах