Вижив заради 3-х доньок: на Запорізькому фронті воїн ЗСУ з кулею в серці пройшов 5 кілометрів

Вижив заради 3-х доньок: на Запорізькому фронті воїн ЗСУ з кулею в серці пройшов 5 кілометрів - фото

Вижив заради 3-х доньок: на Запорізькому фронті воїн ЗСУ з кулею в серці пройшов 5 кілометрів - фото

Події
29 серпня 2023 17:50

Військовий з позивним "Туз" під час звільнення села Роботине Запорізької області отримав важке поранення. Чоловік з кулею в серці, простреленим передпліччям і ногами пройшов п'ять кілометрів і боровся за життя заради трьох доньок.

Захисник пригадує, як під час важких боїв за Роботине росіяни крили наших воїнів всім, що мали на озброєнні. Проте село таки відвоювали і над ним тепер майорить український прапор, про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік розповів, що окупанти повилазили із окопів і почали обстрілювати українських військових. Почався артобстріл, потім росіяни почали закидувади наших захисників гранатами та пускати безпілотники. 

- Одного вбили, мене поранило, я впав, як зміг наклав турнікет, - розповідає Олександр "Туз".

Як розповів воїн, разом із побратимами він півтори доби евакуювався. Спочатку йшов сам близько п'яти кілометрів, згодом сили забракло і його несли хлопці. 

- Повзли, бігли по бліндажам, в кожному бліндажі нас крили жорстко, але доповзли, - пригадує військовий.

Із вогнепальним переломом передпліччя, травмами ніг та кульовим пораненням Олександра доправили до військового госпіталю. Першими його прооперували травматологи. Кулю в серці військового знайшли за допомогою медичного магніту. Вона увійшла через шию і запеклася у грудній клітині.

На третю добу стан Олександра стабілізувався. Він зміг вставати з ліжка та ходити. Каже, вижив завдяки його трьом донечкам, які чекають на нього вдома на Дніпропетровщині.

Після реабілітації Олександр планує повернутись до своєї бригади.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах