На Запорізькому напрямку у сил РФ є невелике просування, - ISW

На Запорізькому напрямку у сил РФ є невелике просування, - ISW.

На Запорізькому напрямку у сил РФ є невелике просування, - ISW. Ілюстративне фото: defence-ua.com

Події
27 грудня 2023 14:35

25 і 26 грудня тривали позиційні бойові дії поблизу Старомайорського і на північ від Приютного (Пологівський район) на кордоні Донецько-Запорізької області. Російські війська нещодавно підтвердили наступ у західній частині Запорізькій області та продовжили позиційні бойові дії з українськими силами.

Геолокаційні кадри, опубліковані 25 грудня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Роботиного. А 26 грудня російський військовий блогер заявив, що російські війська просунулися також на південь від Кам’янського (30 кілометрів на південний захід від Оріхова), хоча ISW не знайшло візуального підтвердження цієї заяви. Про це зазначається в зведенні Інституті вивчення війни (ISW).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, позиційні бої велися 25 і 26 грудня на південь від Гуляйполя і поблизу Роботиного, Вербового, Новопрокопівки і Копані. Повідомляється, що підрозділи російського 247-го повітряно-десантного (ВДВ) полку та чеченського батальйону "Восток-Ахмат" діють поблизу Вербового та Роботиного.

Російські та українські джерела заявили, що українські сили продовжували обстрілювати тилові райони Росії на півдні України. Сили оборони повідомили, що російська протиповітряна оборона спрацювала у відповідь на українські безпілотники поблизу Бердянська Запорізької області 25 грудня, а українські сили 26 грудня завдали ударів біля населеного пункту. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах