Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію

Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію -

Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію - фото: dnipro.tv

Події
09 грудня 2023 16:25

Мешканцям Запоріжжя приходять повідомлення в яких пишуть про те, що у грудні нібито почнеться "евакуація". Це фейк, який розповсюджують росіяни.

На мобільні телефони мешканців Запоріжжя приходять повідомлення, у яких йдеться про "грудневу евакуацію". Людей лякають тим, що їм доведеться виїхати з міста до Одеси, або ж до Німеччини чи у Польщу.

Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію -Мешканцям Запоріжжя приходять фейкові повідомлення про евакуацію - фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

- Верифікувавши інформацію, Центр повідомляє, що насправді ніякої евакуації з міста не планується. Такі повідомлення - це частина російської ІПСО, мета якої - посіяти панічні настрої серед населення, - повідомили у Центрі протидії дезінформації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У ЦПД закликають українців не реагувати на подібні повідомлення. Росіяни намагаються залякати людей, а тому розсилають фейки. При цьому важливо пам'ятати про правила безпеки.

У разі отримання такого повідомлення Центр закликає громадян не переходити за посиланнями та заблокувати номер, з якого прийшло SMS.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах