У Запоріжжі підтримали ідею назвати вулицю Лізи Чайкіної на честь сотенного УПА

У Заводському районі Запоріжжя з'явилася вулиця на честь сотника УПА.

У Заводському районі Запоріжжя з'явилася вулиця на честь сотника УПА. Фото: if.gov.ua

Події
30 листопада 2023 15:00

Запорізькі депутати перейменувати вулицю Лізи Чайкіної в Заводському районі міста на вулицю сотенного УПА Мирослава Симчича.

Таке рішення прийняли на сесії Запорізької міської ради 29 листопада, передає сайт міськради. Вулиця знаходиться у Заводському районі міста. Одна з організаторок партизанського загону під час Другої Світової війни Ліза Чайкіна на відміну від Мирослава Симчича не мала жодного стосунку до Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Варто зазначити, що Єлізавета Чайкіна під час Другої Світової війни була секретарем райкому комсомолу та не мала жодного відношення ні до Запоріжжя, ні до України взагалі. Мирослав Симчич був членом ОУН з 1941 року та бійцем Української Повстанської Армії з 1943-го. У 1948 році він був заарештований та засуджений, згодом його знову неодноразово засуджували та відпускали. Усього він відбув в ув’язненні 32 роки, 6 місяців і 3 дні.

Мирослав Симчич має пряме відношення до Запоріжжя та Заводського району. Після звільнення він жив та працював у Запоріжжі, на Павло-Кічкасі, адже на західну частину України повертатися було заборонено.

В нашому місті Симчич одружився з Раїсою Мороз, робітницею металургійного заводу "Запоріжсталь", де працював і сам Мирослав. В 1994 році він переїхав до Коломиї.

Був реабілітований у 2017 році, а ще за п’ять років нагороджений званням Героя України. Мирослав Васильович пішов з життя в січні цього року.

Отримав звання "Герой України" і помер в січні цього року на 100 році життя. Його син Роман Симчич наразі в лавах ЗСУ боронить Україну від російських загарбників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі також перейменували вулицю Якова Пункіна на вулицю Артема Присяжнюка.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах