За місяць у Запоріжжі зафіксували три летальних випадки від COVID-19

За місяць у Запоріжжі зафіксували три летальних випадки від COVID-19.

За місяць у Запоріжжі зафіксували три летальних випадки від COVID-19. Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Події
14 листопада 2023 18:04

Із початку жовтня у Запоріжжі тривав епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Разом з цим зафіксовано також і випадки захворюваності на коронавірус, серед яких є смертельні.

Так, з початку епідемічного сезону захворюваності на грип та інші ГРВІ (з 02.10.2023 по 05.11.2023) в Запорізькій області захворіло 9679 осіб, з них хворі на коронавірусну інфекцію склали 636 осіб. Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За п’ять тижнів епідемічного сезону діти з усіх захворілих на ГРВІ склали 46% (4528 випадків). З них 102 особи інфікувалося COVID-19.

З початку сезону вже зареєстровано три летальних випадки від ковіду серед хворих віком від 73 до 89 років.

Вірусологічною лабораторією ЗОЦКПХ за 40-44 тижні цього року на грип досліджено 10 зразків від хворих на тяжкі гострі респіраторні інфекції (ТГРІ) та грипоподібні захворювання (ГПЗ). Позитивних на грип не виявлено.

У Центрі нагадали, що вакцина проти COVID-19 до кінця 2024 року безкоштовна. Отримати щеплення можна, звернувшись до сімейного лікаря або пунктів щеплень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах