У Запоріжжі заборонили говорити російською публічно: подробиці

У Запоріжжі почав діяти мораторій на використання російської мови на публіці.

У Запоріжжі почав діяти мораторій на використання російської мови на публіці. Ілюстративне фото: bukinfo.com.ua

Події
14 листопада 2023 11:40

У Запоріжжі почав діяти мораторій на використання російської мови на публіці. Ця заборона діятиме до деокупації українських територій.

Як повідомили в Запорізькій міськраді, заборона на використання російської мови у Запоріжжі діє відповідно до законів "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про забезпечення функціонування української мови як державної" та "Про культуру", з метою захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів Росії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Запорізька міська рада ухвалила рішення (№194 від 29.09.2023) про запровадження мораторія на публічне використання російськомовного культурного продукту (культурні блага і культурні цінності, що створені та/або використовуються за допомогою російської мови) в будь-яких формах.

Мораторій поширюється на співробітників підприємств, установ та організацій, що перебувають в комунальній власності та інших фізичних і юридичних осіб.

Кілька порад, які можуть вам допомогти почати говорити українською:

  1. Вивчайте основи граматики: Розуміння основ граматики допоможе вам будувати речення правильно. Почніть з простих речень і поступово переходьте до більш складних.

  2. Практикуйте щоденно: Регулярна практика є ключем до успіху. Спробуйте розмовляти українською кожен день, хоча б на короткий час.

  3. Слухайте українську мову: Слухання мови допомагає вас звикнути до звучання та інтонації. Слухайте українську музику, подкасти, новини або дивіться фільми та серіали.

  4. Використовуйте словник: Завжди майте під рукою словник. Якщо зустрінете нове слово, вивчіть його значення та спробуйте використовувати в реченні.

  5. Розмовляйте з носіями мови: Якщо у вас є можливість, спробуйте спілкуватися з носіями української мови. Це допоможе вам отримати повний досвід мовлення.

  6. Записуйте свої міркування: Ведення щоденника або записування коротких текстів українською мовою допоможе вам розвивати свою писемну мову.

  7. Не бійтеся помилок: Помилки - це частина навчання. Не бійтеся робити помилки, вони допомагають вам вдосконалити свої навички.

Пам'ятайте, що навчання нової мови - це процес, і важливо залишатися терплячим і насолоджуватися процесом вивчення. Успіхів у вас у навчанні української мови!

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах