Удар по Криму: ЗСУ пошкодили сучасний ракетний корабель "Аскольд"

Удар по Криму: ЗСУ пошкодили сучасний ракетний корабель "Аскольд" -

Удар по Криму: ЗСУ пошкодили сучасний ракетний корабель "Аскольд" - фото: static.nv.ua

Події
05 листопада 2023 13:37

У суботу, 4 листопада, ЗСУ атакували суднобудівний завод "Затока" в Керчі та потрапили по надсучасному російському кораблю "Аскольд" - носію крилатих ракет "Калібр".

Як повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі Єдиного марафону, цей корабель був спущений на воду лише два роки тому і не встиг навіть вийти в море.

Відомо, що корабель проходив останні випробування перед першим бойовим виходом.

Пошкодження корабля підтвердили й у Міноборони РФ. Там написали, що це сталося внаслідок масованої атаки ЗСУ. Мовляв, по заводу запустили 14 ракет: 13 вдалося збити, а одну ні і вона пошкодила корабель. Однак у соцмережах місцеві жителі написали, що бачили не менше трьох прильотів по кораблю, який стояв південніше Керчі.

Зазначимо, що кораблі цього проекту можуть нести крилатий ракетний комплекс наземного застосування "Калібр", розміщений у системі вертикального запуску. Росіяни в перспективі хотіли ще з нього запускати гіперзвукові ракети "Циркон".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах