У Запоріжжі зареєстровано понад 157 тисяч вимушених переселенців

У Запоріжжі зареєстровано понад 157 тисяч вимушених переселенців.

У Запоріжжі зареєстровано понад 157 тисяч вимушених переселенців. Ілюстративне фото: facebook.com/cc1551official

Події
02 листопада 2023 14:41

Із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну мільйони людей були вимушені покинути свої рідні домівки. У міськраді Запоріжжя оприлюднили інформацію щодо кількості офіційно зареєстрованих ВПО в нашому місті.

Повідомляється, що питаннями реєстрації та підтримки вимушених переселенців у Запоріжжі займається Департамент соціального захисту мерії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на жовтень 2023 року у Запоріжжі 157 775 громадян отримали статус внутрішньо переміщених осіб. У місті 3 тисячі людей оформили отримання компенсацій за розміщення ВПО. 80 людей з інвалідністю та людей похилого віку отримали направлення до спеціалізованих санаторіїв у Трускавці та Миргороді.

Запорізька область продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб. Наразі в регіоні зареєстровано 230 тисяч вимушених переселенців.

І евакуація громадян з прифронтових населених пунктів триває. Станом на зараз в МКП залишається близько тисячі вільних місць.

Зазначається, що у Запоріжжі зросла кількість людей, які офіційно оформляють догляд за родичами, що не здатні себе обслуговувати за медичними показниками. У порівнянні з 2021 роком, кількість таких звернень зросла втричі. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах