У Запоріжжі створили петицію з вимогою відновити сквер імені Дениса Тарасова

У Запоріжжі створили петицію з вимогою відновити сквер імені Дениса Тарасова.

У Запоріжжі створили петицію з вимогою відновити сквер імені Дениса Тарасова. Фото: facebook.com/OleynikVideographer

Події
31 жовтня 2023 19:04

Мешканці Запоріжжя створили петицію з проханням до міськради відновити сквер імені Дениса Тарасова (раніше відомого як парк імені Яланського). Петиція, розміщена на сайті електронних петицій, зібрала 653 підписи із потрібних 750 для розгляду.

За словами авторки петиції Дарини Сабо, сквер імені Дениса Тарасова вважається історичним місцем з багатою культурною спадщиною для міста. Раніше сквер служив місцем відпочинку для поколінь мешканців, але став жертвою неблагополучних обставин. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дарина Сабо, відзначає, що відновлення скверу підкреслить його значення для інфраструктури міста, підвищить культурну важливість і роль у боротьбі з корупцією.

Петиція вказує, що відновлений сквер може стати центром розваг, відпочинку та спорту для містян, а також місцем для культурних подій та спортивних заходів. Зазначається, що наразі земельна ділянка, на якій розташований сквер, перебуває в оренді у фірми ТОВ "ЛЕНД ДІВЕЛОПМЕНТ" з 2009 року, що є об'єктом судових суперечок між активістами та власником, нардепом Володимиром Кальцевим.

Підписати петицію можна за цим посиланням.

Як раніше повідомляв Vgorode, рано-вранці 7 серпня 2018 року у сквері Яланського навпроти ТЦ "Україна" робітники будівельної фірми "Ленд Дивелопмент" почали пиляти дерева. До середини дня було знищено 500 дерев. Незважаючи на протести активістів та частини місцевих мешканців, міськрада видала забудовнику необхідні дозвільні документи. Інвестором проекту є запорізький політик Володимир Кальцев.

На місці скверу планувалося будівництво нового ТРЦ. Місцеві жителі та активісти не раз влаштовували акції за збереження скверу та протестували проти вирубки дерев. Запорожці домагалися відновлення та повернення скверу громаді близько 3 років.

Також ми раніше писали, що 5 січня 2021 року у сквері Яланського, мешканці міста висадили нові ялинки, облаштувавши "Різдвяну алею" з хвойних дерев.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах