У Запоріжжі перейенували сквер Яланського на честь Дениса Тарасова

У Запоріжжі перейменували сквер Яланського на честь Дениса Тарасова.

У Запоріжжі перейменували сквер Яланського на честь Дениса Тарасова. Фото: facebook.com/OleynikVideographer

Події
04 березня 2023 15:12

Вчора, 3 березня, депутати Запорізької міськради підтримали проєкт-рішення про перейменування скверу Яланського на сквер імені Дениса Тарасова.

Перед депутатами виступила дружина загиблого захисника Дениса Тарасова Катерина Тарасова. Після правок та переголосування депутатам вдалося підтримати цей проєкт рішення. "За" свій голос віддали 33 депутати з 34 присутніх. Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії міської ради, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що 8 січня 2023 року у бою за незалежність України загинув запорізький волонтер, адвокат, правозахисник та екоактивіст Денис Тарасов. Чоловік з перших днів війни пішов на фронт захищати Запоріжжя в числі бійця 110 бригади.

Варто зазначити, що у цивільному житті Денис працював слідчим, юрисконсультантом, адвокатом. Був керівником юридичної фірми та президентом громадської організації "Запорізька правозахисна ліга "Універсал". В 2018 році виступав на захист парку Яланського, а в 2020-му – балотувався на посаду мера Запоріжжя. У Дениса Тарасова залишилися двоє дітей.

Як раніше повідомляв Vgorode, рано-вранці 7 серпня 2018 року у сквері Яланського навпроти ТЦ "Україна" робітники будівельної фірми "Ленд Дивелопмент" почали пиляти дерева. До середини дня було знищено 500 дерев. Незважаючи на протести активістів та частини місцевих мешканців, міськрада видала забудовнику необхідні дозвільні документи. Інвестором проекту є запорізький політик Володимир Кальцев.

На місці скверу планувалося будівництво нового ТРЦ. Місцеві жителі та активісти не раз влаштовували акції за збереження скверу та протестували проти вирубки дерев. Запорожці домагалися відновлення та повернення скверу громаді близько 3 років.

Також ми раніше писали, що 5 січня 2021 року у сквері Яланського, мешканці міста висадили нові ялинки, облаштувавши "Різдвяну алею" з хвойних дерев.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах