Вартість відновлення однієї квартири у Запоріжжі складає понад 300 тисяч доларів

Вартість відновлення однієї квартири у Запоріжжі складає понад 300 тисяч доларів.

Вартість відновлення однієї квартири у Запоріжжі складає понад 300 тисяч доларів. Фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
26 жовтня 2023 13:02

Запоріжжя очолює список показників по всій Україні за вартість відбудови однієї квартири, яку зруйнувала російська ракета.

Так, вартість відбудови однієї квартири сягнула 330 тисяч доларів, або понад 5 тисяч доларів за квадратний метр. Це абсолютний рекордний показник по країні. Про це у своєму розслідуванні повідомляє Hromadske.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Журналісти зазначають, що запорізька "Програма відновлення багатоповерхівок", які зруйнували або суттєво пошкодили ракети окупантів, наразі включає 11 будинків. І список постійно поповнюється.

Для розрахунку було взято будинок у центрі міста на проспекті Соборному, 151. Там вночі 6 жовтня 2022 року російська ракета зруйнувала два під'їзди. З весни в будинку тривають відновлювальні роботи.

Перші 25 мільйонів гривень на реконструкцію виділили з міського бюджету, ще 50 мільйонів додав "Метінвест". Поки фахівці розбирали руїни, у міській раді взялися розробляти проєкт відновлення.

Зазначається, що проєкт відновлення стосується не лише цього будинку, а всіх 7 багатоповерхівок, які на той момент були пошкоджені чи зруйновані російськими ракетами у Запоріжжі.

Весною міська влада оцінила "Програму відновлення міста" в 1,2 мільярда гривень, з яких 350 мільйонів місто планувало витратити впродовж 2023 року, але потім за рахунок субвенції з держбюджету ця сума зросла до мільярда гривень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах