У Запорізькій ОВА повідомили про нераціональне використання майже 2 мільйонів гривень в екологічній сфері

У Запорізькій ОВА повідомили про нераціональне використання майже 2 мільйонів гривень в екологічній сфері.

У Запорізькій ОВА повідомили про нераціональне використання майже 2 мільйонів гривень в екологічній сфері. Фото: zoda.gov.ua

Події
21 жовтня 2023 17:08

У Запорізькій обласній військовій адміністрації розповіли, що в попередні роки органи влади не були на захисті громадян і відстоювали інтереси великого бізнесу.

За словами голови Запорізької ОВА Юрія Малашко під час брифінгу в медіацентрі, окремої уваги потребує питання екології. На сьогодні один із актуальніших проблем для Запорізької області залишається стан довкілля.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Малашко додав, що у зв'язку з тим, що органи влади відстоювали інтереси бізнесу, був змінений попередній керівник департаменту захисту довкілля обласної державної адміністрації, а також проведено аудит діяльності структурної підрозділи за попередні два з половиною роки. Встановлені факти нераціонального використання бюджетних коштів на суму 1 мільйон 900 тисяч гривень. Матеріали до правоохоронних структур за даними фактами вже надані.

Ще одним з проблемних питань в області є питання використання земель лісового та природно- заповідного фонду, незаконних забудов на території прибережно-захисної смуги.

Очільник адміністрації зазначив, що вже є перші результати: знесений незаконний паркан причалу №5, який був розташований на території лісового фонду. Виявлені будинки, гаражі, що побудовані на території лісу, прибережної захисної смуги. Зафіксовано чисельні факти незаконної вирубки дерев.

Всі правопорушення задокументовані. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах