В Україні збираються скоротити розрив у зарплаті чоловіків та жінок

В Україні збираються скоротити розрив у зарплаті чоловіків та жінок

В Україні збираються скоротити розрив у зарплаті чоловіків та жінок - фото: gettyimages.com, eclipse_images

Події
16 жовтня 2023 16:39

В Україні уряд затвердив Стратегію зменшення розриву в оплаті чоловікам і жінкам. Гендерний розрив мають намір скоротити з 18,6% до 13,6%.

Стратегію розробило Міністерство економіки. Її презентували у травні, а 15 вересня прийняли. Операційний план заходів для реалізації є на 2023-2025 роки.

Як повідомила Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, це буде лише один із інструментів переходу нашого суспільства на нові стандарти.

- Наша Стратегія також має вимірювальну мету – до 2030 року ми хочемо скоротити розрив в оплаті праці чоловіків та жінок на 5 в.п., тобто із 18,6 до 13,6%. Після перемоги Україна має стати країною без бар'єрів та без упереджень, – сказала Свириденко.

Нагадаємо, перша леді Олена Зеленська під час виступу на 78-й сесії Генасамблеї ООН повідомила, що в Україні жінок із вищою освітою більше, ніж чоловіків (47% та 36% відповідно). Проте нерівність у зарплатах залишається. Станом на 2015 рік вона була 26% на користь чоловіків, 2021 – 18%. Для порівняння, середній ґендерний розрив в оплаті праці в ЄС становить 13%.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах