У Запоріжжі 12-річний художник з Бердянська презентував власну книгу

12-річний художник з Бердянська презентував власну книгу.

12-річний художник з Бердянська презентував власну книгу. Фото: facebook.com/kosmo.maks

Події
10 жовтня 2023 15:47

У Запоріжжі 12-річний хлопець, якого називають "юним Пікассо", презентував власну книгу, яку почав писати ще декілька років тому.

Хлопця зовуть Максим Бровченко, він із Бердянська, але коли почалась повномасштабна війна і місто окупували, вони виїхали до Запоріжжя. Підлітка знають як Kosmo Maks. Він аутист і відомий художник.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Максима, книга "Планета А" почалась з реального дня, коли вони із мамою побували у психіатра, бо хлопчик - аутист і повинен був побувати у лікаря. Йому сказали робити усе, що він хоче.

- Я хотів тоді просто лягти і підняти в верх ноги. А ще я не встиг в школі зʼїсти млинці, що мені дала з собою моя мама. Я ліг і підняв ноги вверх і так їв млинці. Я чув розмову про те, що мені треба заспокійливі таблетки. В ту мить я дуже занервував, бо я зрозумів, що все погано хоча не зрозумів чому. Але після лікаря мама сказала мені, що все добре і що я не хворий і пити таблетки не буду. Ця історія є в моїй книзі. А далі мій дідусь розповідає мені, чому я трохи інший. Виявляється, що я наполовину інопланетянин і більшість землян за 300 років ще не звикла до нас. Як ми опинились на Землі? Звідки мої предки? Чому вони сюди прилетіли? Які ми? Що вміємо? Чому не повертаємось назад до Атлантиди? Чому на Землі інша фізика та хімія? Чому одні земляне нас люблять та поважають, а інші сміються та називають ідіотами? Як це змінити? Про це моя книга, - написав Максим.

12-річний художник з Бердянська презентував власну книгу.12-річний художник з Бердянська презентував власну книгу. Фото: facebook.com/kosmo.maks

12-річний художник з Бердянська презентував власну книгу.12-річний художник з Бердянська презентував власну книгу. Фото: facebook.com/kosmo.maks

Варто зазначити, що Максим - художник  із синдромом аутизму, який малює космічні та патріотичні картини, а всі кошти від їх продажу передає на допомогу ЗСУ. Максим є автором понад 200 художніх робіт.

В лютому 2022 року хлопець подарував Валерію Залужному картину, на якій зображені українські військовослужбовці, що збивають ворожі ракети. Також він передав листи від своїх друзів з Бердянська, які, як і Максим, дуже хочуть повернутись додому. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах