Російська ППО збила власний винищувач Су-35С над Токмаком

Російська ППО збила власний винищувач Су-35С над Токмаком.

Російська ППО збила власний винищувач Су-35С над Токмаком. Фото: defence-ua.com

Події
04 жовтня 2023 09:37

Російські сили протиповітряної оборони, імовірно, збили один із своїх власних багатоцільових бойових літаків Су-35С FLANKER M над Токмаком, приблизно за 20 кілометрів позаду поточної лінії фронту.

Як повідомляється у щоденному огляді британської розвідки, це свідчить про можливий недолік систем впізнавання та управління в повітряному просторі, що має важливе значення для безпеки власних літаків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначено, що Росія вже зазнала значних втрат у бойових літаках з нерухомим крилом під час вторгнення в Україну, і це, ймовірно, є п'ятою втратою модернізованих літаків Су-35С, які є одними з найсучасніших бойових літаків у російському озброєнні.

Невдовзі міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів в етері телемарафону подробиці епізоду. Він зауважив, що це не перший випадок, коли ППО окупантів гатить по власних цілях. 

- Токмак, Молочанськ – це, можна вже так сказати, фронтові міста. На сьогодні вони є пріоритетними на звільнення. Сьогодні о пів на другу ночі щось там відбулося. Із якимось літаком, який постійно тероризує наших українських військових на Запорізькій лінії фронту. Щось гучне з ним відбулося. Він "присів" поблизу Токмака, – сказав він.

Федоров сказав, що ні в Токмаку, ні в Молочанську немає аеродрому. А літак вкрай швидко падав та сів саме там. Це, на його думку, можна трактувати як самоліквідацію.

За словами мера, лише за останній тиждень було щонайменше п'ять прикладів коли ворог ліквідує своїх військових РФ. Через дезертирство та пригнічений бойовий настрій, окупанти посилюють фільтраційні заходи серед російських військовослужбовців на Запорізькому напрямку.

- Таким чином намагаються виявляти та ліквідовувати тих, хто не має бажання воювати. Тому останнім часом з’являються непоодинокі повідомлення про самоліквідацію як техніки, так і живої сили в рядах військ РФ, – сказав Федоров.

Також є інформація від журналіста Юрія Бутусова. У своєму каналі він показав момент влучання у ціль. За словами Бутусова, йдеться, найімовірніше, про ліквідацію росіянами власного СУ-35. 

Російська ППО збила власний винищувач Су-35С над Токмаком.Російська ППО збила власний винищувач Су-35С над Токмаком. Фото: t.me/ButusovPlus

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах