У Запорізькій області окупанти викрали вже 1,4 мільйона тонн зерна

У Запорізькій області окупанти викрали вже 1,4 мільйона тонн зерна.

У Запорізькій області окупанти викрали вже 1,4 мільйона тонн зерна. Фото: AgroExpert.md

Події
02 вересня 2023 16:53

Цього року на тимчасово окупованих територіях, за винятком півострову Крим, було викрадено 3,7 мільйони тонн українського зерна. З цієї кількості 1,4 мільйона тонн було вкрадено із Запорізької області.

Як повідомили у "Центрі національногоо спротиву", зерно викрадається росіянами в українських фермерів, які змушені продавати свою продукцію за фіксованими цінами значно нижчими, ніж на ринку. Потім це зерно перепродається компаніям, що мають зв'язки з окупантами, і реалізується за ринковими цінами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з результатами дослідження Bellingcat спільно з Lloyd’s List Intelligence, російські судна розпочали транспортувати зерно з окупованої території України до Ірану.

Наприклад, корабель "Михаїл Ненашев" у червні 2023 року пройшов через Керченську протоку і прибув до Севастополя, де було завантажено зерно. Після цього він вирушив у маршрут через Середземне море, Суецький канал, Червоне море, Аденську затоку і, нарешті, до Перської затоки в Ірані.

Супутникові знімки свідчать, що корабель пришвартований з відкритими люками, в яких видно зерно. Ймовірно, частина вантажу була розвантажена на шляху.

Також знімки вказують на те, що російські кораблі експортували зерно з інших портів Криму та інших окупованих територій, таких як Феодосія, Маріуполь, Бердянськ і Керч.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах