У Запорізькій області частину шкіл відправляють в простій: в чому причина

У Запорізькій області десятки шкіл відправлять "на простій": з чим це пов’язано.

У Запорізькій області десятки шкіл відправлять "на простій": з чим це пов’язано. Фото: the-village.com.ua

Події
29 серпня 2023 11:50

У новому навчальному році в Запорізькій області заплановано функціонування 424 шкіл, але насправді освітні послуги надаватимуться лише в 380 школах. Решта шкіл залишаться у стані простою через відсутність учнів.

Про це повідомила Людмила Бухаріна, директорка обласного департаменту освіти і науки, під час брифінгу в Медіацентрі ЗОВА. Вона відзначила, що при укріпленні ситуації учні повернуться до цих шкіл, і простій буде припинено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Бухаріна також зазначила, що протягом періоду простою вчителі отримуватимуть фінансування.

У Запорізькій області цього навчального року налічується 143 000 учнів.

За словами начальника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка, в деяких школах регіону є найпростіші укриття, але через складну безпекову ситуацію влада не може дозволити їм працювати у змішаному форматі, іншими словами, в умовах переважаючого загрози.

Він підкреслив, що в нинішній обстановці розмова йде лише про дистанційне навчання, а очне навчання в цей час не розглядається.

Малашко додав, що ворожі обстріли за допомогою ракет С-300 створюють велику небезпеку, оскільки ці ракети досягають цілі за 40 секунд, що не дає достатньо часу для того, щоб діти та вчителі встигли взяти укриття.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах