На пляжах в Запоріжжі виявили холероподібні вібріони: чим це небезпечно

На пляжах в Запоріжжі виявили холероподібні вібріони: чим це небезпечно.

На пляжах в Запоріжжі виявили холероподібні вібріони: чим це небезпечно. Фото: zp.vgorode.ua

Події
28 серпня 2023 13:13

На пляжах у Запоріжжі виявлено холероподібні вібріони. Стало відомо, чим це небезпечно.

Спеціалісти з Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб регулярно проводять перевірки якості води у річці Дніпро. За результатами цих досліджень виявлено, що вода на пляжах не всюди відповідає нормам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема, із 11 відібраних проб річкової води на мікробіологічні показники, 10 проб мали перевищення на пляжі "Центральний" з обох боків, на пляжі "Правий берег", пляжі по вулиці Шмідта, в районі водозабору ДВС-1,2 (поверхнева та глибинна вода), спеціальній зоні відпочинку "Хвиля", а також у Гребному каналі.

Дослідження також показали, що в усіх відібраних пробах виявлено перевищення за показниками запаху, забарвлення, завислих речовин, водневого показника, хімічного та біохімічного споживання кисню.

На п'яти пляжах були виявлені холероподібні вібріони. Вони не є збудниками холери, але можуть викликати стани, подібні до гострих кишкових інфекцій. Ці вібріони активні влітку, зокрема в липні та серпні.

Хвороба, яку можуть спричинити холероподібні вібріони, характеризується стрімким інкубаційним періодом, від кількох годин до 1-3 діб. Це супроводжується ознаками інтоксикації, такими як слабкість, озноб, підвищення температури тіла до 39 градусів.

Такі пацієнти можуть відчувати біль у животі, нудоту, блювання та діарею. Важкі випадки хвороби можуть призвести до госпіталізації, і особи з хворобою є джерелом інфекції для інших.

На щастя, наразі не було зареєстровано випадків захворювання серед відпочиваючих на узбережжі річки Дніпро. Таблички, які застерігають від купання, встановлені на пляжах у Запоріжжі, однак не всі їх дотримують.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах