Допоміг РФ викрасти зерна на 30 мільйонів доларів: суд Запоріжжя засудив "директора" Бердянського морпорта

Винесли вирок "директору" Бердянського морпорту, який допоміг РФ викрасти зерна на 30 мільйонів доларів.

Винесли вирок "директору" Бердянського морпорту, який допоміг РФ викрасти зерна на 30 мільйонів доларів. Фото: ssu.gov.ua

Події
09 серпня 2023 17:20

У Запоріжжі суд засудив на 10 років так званого "директора Бердянского морского торгового порта", який сприяв у перевлаштуванні його роботи на користь країни-агресора.

Колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту визнано винним у пособництві державі-агресору. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Володимира Стельмаченко визнано винним і засуджено до 10 років позбавлення волі, а також конфіскації його належного майна і позбавлення права обіймати певні посади на 15 років.

В ході судового розгляду було доведено, що з квітня 2022 року під підтримкою представників окупаційної адміністрації він взяв на себе обов'язки "виконуючого обов'язки керівника Бердянського морського торговельного порту", а з липня 2022 року за наказом так званого "псевдогубернатора" Запорізької області став "директором государственного унитарного предприятия Запорожской области "Бердянський морський торговельний порт".

Ця особа надавала допомогу ворогові, сприяючи перевлаштуванню діяльності морського порту на користь РФ. Він організовував інвентаризацію майна портового господарства і передавав цінні матеріальні активи ворогові - буксири, портові крани, автонавантажувачі, автомобільну вантажну техніку та інше.

Працюючи на окупаційну владу, він допоміг вилученню зерна українських агропідприємств з зернових терміналів порту та організував незаконний вивіз цього зерна.

Він також активно співпрацював з пропагандистськими ЗМІ та розповідав про "успішну" взаємодію підприємства з окупаційною адміністрацією РФ.

Зараз він переховується на тимчасово окупованій території, уникаючи судового переслідування.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах