РФ виробляє в Запорізькій області плавлений сирок на "націоналізованому" заводі

РФ виробляє в Запорізькій області плавлений сирок на "націоналізованому" заводі.

РФ виробляє в Запорізькій області плавлений сирок на "націоналізованому" заводі. Фото: the-village.com.ua

Події
07 серпня 2023 17:36

В магазинах Мелітопольського району росіяни почали продавати плавлений сирок виробництва ТОВ "Моліс", який вони "націоналізували". Продукція має пакування з написами українською мовою та штрих-кодом країни-виробника, що починається на 48, тобто, України.

Потужності підприємства "Моліс" зареєстровані у тимчасово окупованому Дніпрорудному. Про запуск "віджатого" заводу з травня 2023 року повідомили російські медіа. Показали й продукцію підприємства – твердий сир і плавлені сирки "Дружба", "Российский", "Голландский", "Городской". Плавлений продукт окупанти маркують українським штрих-кодом і етикетками українською мовою. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В російському державному реєстрі інформації про юридичну особу, яка виробляє таку продукцію в Дніпрорудному, немає.

Раніше "віцепрем’єр" незаконного уряду окупованої частини Запорізької області в інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ говорив, що до кінця цього року компанія-інвестор "Сири Таврії" планує вкласти в розвиток сироварного заводу у Дніпрорудному близько 100 мільйонів рублів.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб засновником "Сири Таврії" є товариство з обмеженою відповідальністю "Нижньогірський консервний завод". Це ж підприємство вказано засновником у "віджатих" та зареєстрованих в російській юрисдикції мелітопольського молокозаводу, молочанського заводу з виробництва води "Вілтек", кримського товариства з обмеженої відповідальністю "Белая скала".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах