Що робити власникам баз відпочинку у Кирилівці, якщо їх захопили окупанти

Що робити власникам баз відпочинку у Кирилівці, якщо їх захопили окупанти.

Що робити власникам баз відпочинку у Кирилівці, якщо їх захопили окупанти. Фото: gettyimages.com

Події
30 березня 2023 11:40

Російські загарбники у Запорізькій області продовжують "націоналізувати" приватні будинки, бази відпочинку, готелі на березі Азовського моря.

Загалом на тимчасово окупованій частині Запорізької області націоналізовано півтори тисячі об'єктів. З них 700 нібито вже передано в користування новим "господарям".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ось такі оголошення вішають у Мелітополі на будинках тих жителів, які понад три місяці не з'являлися в місті.

Що робити власникам баз відпочинку у Кирилівці, якщо їх захопили окупанти.Що робити власникам баз відпочинку у Кирилівці, якщо їх захопили окупанти. Фото: t.me/ivan_fedorov_melitopol

За інформацією головного колаборанта, "губернатора" Запорізької області Балицького, будинки не забирають, а передають в управління.

- Ми в себе запровадили таку практику: якщо 3 місяці на будинок не заявляється господар, ми перевіряємо, де він перебуває. А потім будинок не забираємо у власність, а передаємо в управління. Довірче управління. І так само робимо з підприємствами, – заявив Є. Балицький в етері пропагандистського каналу.

Як повідомив мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров, теж саме відбувається і з базами відпочинку в Кирилівці, Приморську, Бердянську, Тубалі, Алтагирі.

- За понад рік окупації все, що змогли налагодили рашисти, так це звичну для них схему рекету. Окремо це стосується готельних комплексів і санаторіїв на Азовському узбережжі. Ми даємо рекомендації власникам баз відпочинку, куди і як звертатися до силових структур України, щоб зафіксувати факт захоплення майна. Це необхідно зробити для отримання компенсації в майбутньому, - повідомив Федоров під час прямого ефіру.

Федоров зазначив, що зазвичай уже в березні тисячі місць відпочинку починали активно готуватися до літнього сезону, а мільйони туристів приїжджали влітку насолодитися морем. Але тепер курорти Приазов'я облюбували окупанти:

  • У Кирилівці бази відпочинку перетворили на казарми і місця дислокації ворожої військової техніки.
  • У Бердянську із санаторіїв та приватних котеджів збираються зробити центр реабілітації російських військових.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах