Запоріжців попереджають про заборону відвідування островів біля ДніпроГЕСу

Запоріжців попереджають про заборону відвідування островів біля ДніпроГЕСу.

Запоріжців попереджають про заборону відвідування островів біля ДніпроГЕСу. Фото: facebook.com/n.z.hortica

Події
03 липня 2023 10:20

Після того, як армія РФ підірвала греблю Каховської ГЕС, у нижньому б'єфі Дніпра почалось зниження рівня води. Через це "відкрились" острови Дубовий, Розтьобін, Два брати та Три Стоги. З Хортиці по піщаних косах можна пройти вбрід до цих островів, але їх відвідування заборонено.

Як повідомили в адміністрації Національногоо заповідника "Хортиця", острови Дубовий, Розтьобін, Два брати та Три Стоги входять до складу геологічного заказника "Дніпровські пороги".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На території заказника мешкають багато видів птахів і тварин.

- Для того, щоб тварини не полишили острови і далі на них жили, просимо утриматися від їх відвідування для мінімізації фактору неспокою. Це ми всі здатні зробити. Не забувайте: ви у їхніх домівках і Вас туди не запрошували, – закликали в заповіднику

В межах заказника заборонено причалювати будь-яким плавзасобом до островів та заборонене перебування там. За порушення передбачено штраф за порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах