У Запоріжжі створили петицію про заборону "Муніципальної варти"

У Запоріжжі створили петицію про заборону "Муніципальної варти".

У Запоріжжі створили петицію про заборону "Муніципальної варти". Фото: t.me/kurtievofficial

Події
20 червня 2023 16:13

Місцеві мешканці Запоріжжя вже просять заборонити діяльність нового комунального підприємства "Муніципальна варта", яке ще навіть не встигло розпочати свою роботу, хоча б під час війни.

Так, містяни пропонують вже зараз відмінити роботу інспекторів охорони та громадського порядку і співробітників загального відділу. Відповідна петиція з’явилася на веб-порталі електронних петиції міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Варто зазначити, що "Муніципальна варта" покликана надавати охоронні послуги та слідкувати за громадським порядком, а також боротися з порушеннями в сфері благоустрою.

За словами авторки петиції Марини Макарової, через те, що фінансування муніципальної варти відбувається із міського бюджету, то недоцільно збільшувати навантаження на бюджет міста, збільшуючи розмір його витрат на суму, яка необхідна для фінансування нового комунального підприємства.

 - Кошти, які таким чином будуть буде вивільнено, вважаю за доцільне направити на допомогу для родин, які постраждали від агресії Російської Федерації, – зазначила авторка Марина Макарова.

Нагадаємо, що штат підприємства має складати 46 осіб, однак наразі є тільки 14 інспекторів та 7 робітників інших відділів. Працівники КП будуть забезпечувати захист майна громади, попереджати й виявляти правопорушення, складати адмінпротоколи, реагувати на надзвичайні події.

Планується, що муніципальна варта буде займатися охороною комунальних об’єктів (зараз це робить Поліція охорони та приватні структури) і завдяки цьому бюджет міста зможе зекономити близько 20 мільйонів гривень. При цьому на саме створення підприємства, закупівлю форменого одягу, обладнання та зарплати виділили 10,1 мільйона гривень з бюджета міста.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах