В Запоріжжі створили "Муніципальну варту": які обов'язки

В Запоріжжі створили "Муніципальну варту".

В Запоріжжі створили "Муніципальну варту". Фото: t.me/kurtievofficial

Події
10 червня 2023 17:01

У Запоріжжі створили нове комунальне підприємство "Муніципальна варта". Воно виконуватиме функції охорони громадського порядку, а також слідкувати за порушеннями в сфері благоустрою.

Як повідомив виконуючий обов'язки мера Запоріжжя Анатолій Куртєв, "Муніципальна варта" у співпраці з правоохоронними органами буде виконувати завдання у сфері охорони громадського порядку та контролю благоустрою. В подальшому кількість її функцій буде розширено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Найголовніше – "Муніципальна варта" активно взаємодіятиме з правоохоронними органами та працюватиме виключно в межах правового поля. Набір до Муніципальної варти триває, тож бажаючі запоріжці можуть долучатись до підтримання порядку у рідному місті, – повідомив Куртєв.

Відомо, що штат підприємства має складати 46 осіб, однак наразі є тільки 14 інспекторів та 7 робітників інших відділів. Працівники КП будуть забезпечувати захист майна громади, попереджати й виявляти правопорушення, складати адмінпротоколи, реагувати на надзвичайні події.

Планується, що муніципальна варта буде займатися охороною комунальних об’єктів (зараз це робить Поліція охорони та приватні структури) і завдяки цьому бюджет міста зможе зекономити близько 20 мільйонів гривень. При цьому на саме створення підприємства, закупівлю форменого одягу, обладнання та зарплати виділили 10,1 мільйона гривень з бюджета міста.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах