Через підрив Каховської ГЕС втрачено глибоководний шлях від Чорного моря до Запоріжжя

Через підрив Каховської ГЕС втрачено глибоководний шлях від Чорного моря до Запоріжжя.

Через підрив Каховської ГЕС втрачено глибоководний шлях від Чорного моря до Запоріжжя. Фото: t.me/dsns_telegram

Події
17 червня 2023 16:57

Через підрив росіянами Каховської ГЕС втрачено глибоководний шлях від Чорного моря до Запоріжжя, який був артерією для проходження суден з усього світу.

Як повідомили в Укргідроенерго, втрачено споруду Каховської ГЕС, яка була пам'яткою архітектури, міст з автомобільною дорогою та залізничним сполученням, газопроводом та іншими комунікаціями, що зʼєднували правий і лівий берег.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Енергосистема втратила 1,5-2 мільярда квт/год електроенергії, які станція виробляла в середньому для енергосистеми на рік до жовтня 2022 року, а також маневрові потужності для регулювання пікових навантажень, зокрема, у Херсонській та Миколаївській областях.

Під загрозою загибелі та знищення тварини й рослини, які мають різний природоохоронний статус. 

Нагадаємо, що через знищення ГЕС у Запоріжжі знизився рівень води у Дніпрі. Через що практично зруйнований Національний природний парк "Великий Луг", що у Василівському районі. Також постраждав природній комплекс Хортицької заплави і плавневої зони Каховського водосховища, острова Хортиця.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах