Яка ситуація із водопостачанням у Запоріжжі та області на 13 червня

Яка ситуація з якістю води у Запоріжжі та області на 13 червня.

Яка ситуація з якістю води у Запоріжжі та області на 13 червня. Фото: suspilne.media

Події
13 червня 2023 14:43

Через знищення Каховської ГЕС у нижньому б'єфі Дніпровської ГЕС та Каховському водосховищі стрімко знизився рівень води. Це може призвести до спалаху холери та інших кишковий інфекцій. Стало відомо, який рівень води у річці Дніпро у Запоріжжі та області.

Як повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко, рівень води за рахунок потужності Дніпровської ГЕС був піднятий до 14,54 метрів – вище норми. Верхня ділянка в нормі – 51,33 метра.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що рівень води в ставку – охолоджувачу Запорізької АЕС в нормі, тому хвилюватися не варто.

Як зазначають фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб, епідемічна ситуація безпечна, в Дніпрі не виявлені палички холери чи інші інфекційні захворювання.

Раніше ми також писали, що через стрімке зниження рівня води у річці Дніпро може винукнити масовий мор риби, порушитися баланс екосистеми та нести небезпеку з погіршення епідеміологічної ситуації у Запоріжжі та області. Більш детально про те, яких правил слід дотримуватися, щоб вберегтися від кишкових інфекцій та харчового отруєння, можете прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах