Яка ситуація з якістю води у Запоріжжі та області

Яка ситуація з якістю води у Запоріжжі та області.

Яка ситуація з якістю води у Запоріжжі та області. Фото: suspilne.media

Події
12 червня 2023 16:23

Через знищення Каховської ГЕС у нижньому б'єфі Дніпровської ГЕС та Каховському водосховищі стрімко знизився рівень води. Це може призвести до спалаху холери та інших кишковий інфекцій. Стало відомо, яка якість води у річці Дніпро у Запоріжжі та області.

Як повідомили у ДУ "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", за період з 1 по 9 червня обстежена 51 людина, позитивних результатів на холеру не виявлено. Досліджено 16 проб з навколишнього середовища. Холероподібні вібріони в досліджених пробах не виділені.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначають фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб, епідемічна ситуація з холери безпечна, робота не припиняється.

Повідомляється, що Центр перевели у підвищений рівень готовності, також вже сформовано кризовй центр, рішенням якого посилено виконання завдань по моніторингу об'єктів довкілля, в тому числі води в річці Дніпро.

Раніше ми також писали, що через стрімке зниження рівня води у річці Дніпро може винукнити масовий мор риби, порушитися баланс екосистеми та нести небезпеку з погіршення епідеміологічної ситуації у Запоріжжі та області. Більш детально про те, яких правил слід дотримуватися, щоб вберегтися від кишкових інфекцій та харчового отруєння, можете прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах