ЗСУ почали розмінування на лінії зіткнення у Запорізькій області

ЗСУ почали розмінування на лінії зіткнення у Запорізькій області.

ЗСУ почали розмінування на лінії зіткнення у Запорізькій області. Фото: facebook.com/UkrainianLandForces

Події
05 червня 2023 12:51

Українські захисники почали знімати свої мінні загородження на підконтрольних ділянках фронту, що може свідчити про підготовку до проведення наступальних дій на Запорізькому напрямку. 

Переходячи в контратаку, ЗСУ насамперед мають подолати не російську оборону, а свою власну. Адже не лише окупанти, а й українські захисники встановили вздовж своєї лінії фронту тисячі мін. Про це пише The Washington Post.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб просунутися на захоплені військами РФ території з метою їхнього звільнення, снаряди потрібно прибрати. Щоб не привертати увагу ворога, українські сапери розміновують поля вручну і виключно вночі.

За словами командира інженерів 1-ї танкової бригади "Клімат", "у всіх трясуться руки". Такі роботи з розмінування тривають уже кілька тижнів. Після того, як шлях розчищено, встановлюються знаки – інколи освітлені, з променями, спрямованими в бік від російських позицій, щоб вказати шлях уперед.

Але це лише перший крок. Потім слідує боротьба з російськими загарбниками. Де саме вона почнеться, невідомо. Одним із найімовірніших напрямків контратаки є Запорізька область. Якщо ЗСУ просунуться на південь через регіон, то зможуть перерізати "сухопутний міст", що з'єднує окупований Крим із материковою частиною Росії.

Нагадаємо, що аналітики видання The Guardian спробували знайти відповідь на питання питання, куди Збройні сили України можуть піти в ході контрнаступу. Є й можливі напрямки української атаки із Запорізької області. Більш детально про це можете прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах