Не тільки Каховська ГЕС: окупанти підірвали ряд ставків у Запорізькій області

Затоплені дороги і поля: окупанти в Запорізькій області підірвали дамби каскаду ставків.

Затоплені дороги і поля: окупанти в Запорізькій області підірвали дамби каскаду ставків. Ілюстративне фото: facebook.com/ОлександрАрхіпов

Події
07 червня 2023 12:02

Російські загарбники не обмежилися руйнуванням Каховської ГЕС. Ворог підірвав цілу плеяду приватних ставків на окупованій частині Запорізької області, попередньо заповнивши їх по максимуму водою.

Як повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій "Штірліц" Штефан, це сталося в Якимівському районі, який тимчасово контролюють російські війська.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти заповнили ставки в районі селища Переможне та села Ганнівка водою до максимального рівня, після чого підірвали плеяду водойм. Це призвело до додаткового підтоплення.

- Траса на Херсон, поля з насадженнями повністю затоплені, місцеві мешканці збирають рибу у полях. Дії ворога не зашкодять наступу Сил оборони, – зазначає він.

За його словами, російські окупанти це зробили, аби завадити наступу ЗСУ. Проте, Анатолій Штефан наголосив, що "дії ворога не зашкодять наступу Сил оборони".

Нагадаємо, що загрози для водозабезпечення Запоріжжя внаслідок підриву Каховської ГЕС немає. Більш детально про це можете прочитати тут. Проте, село Біленьке, що неподалік від міста, може залишитись без води.

Раніше ми також писали, що рівень води у ставках-охолоджувачах Запорізької АЕС наразі є достатнім.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах