Чи відкриють курортний сезон 2023 у Запорізькій області

Стало відомо, чи відкриють цьогорічний курортний сезон у Запорізькій області.

Стало відомо, чи відкриють цьогорічний курортний сезон у Запорізькій області. Фото: wikipedia.org

Події
07 червня 2023 10:38

Цього року через повномасштабне вторгнення окупаційних військ у Запорізькій області не буде курортного сезону 2023.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, таке рішення було ухвалено після проведення спільної міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення якісної та безпечної підготовки та проведення літніх оздоровчих кампаній за умови деокупації. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Жорстокі та протиправні дії росіян на території Запорізької області несуть постійну загрозу життю мирних жителів. Це і, зокрема, обумовлює неможливість відкриття туристичного сезону, – повідомляють у Запорізькій ОВА.

Заборону на проведення комплексу оздоровчих заходів знімуть після скасування воєнного стану.

Жителів тимчасово окупованих територій та зон ведення активних бойових дій закликають утриматися від відпочинку на узбережжі Азовського моря через потенційну небезпеку для їх життя та мінування берегової частини окупантами.

Раніше повідомлялось, що власники баз відпочинку можуть фіксувати завдані збитки, а також втрачену вигоду. Після перемоги завдані збитки та втрати будуть стягнуті з країни-агресора та компенсовані власникам цих рекреаційних установ.

Наголошуємо, що Кирилівка все ще перебуває під тимчасовою окупацією. Їхати туди треба через російські блокпости, через обстріли та міни. Тому ми просимо людей утриматися від відпочинку в Кирилівці, Приморську, Бердянську та в інших курортних населених пунктах, поки українські військові не ліквідують усіх окупантів у Запорізькій області та Україна не поверне контроль над територіями.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах