The Guardian назвала можливі напрямки атаки ЗСУ у Запорізькій області

The Guardian назвала можливі напрямки атаки ЗСУ у Запорізькій області.

The Guardian назвала можливі напрямки атаки ЗСУ у Запорізькій області. Фото: facebook.com/GeneralStaff

Події
15 травня 2023 13:25

Аналітики видання The Guardian спробували знайти відповідь на питання питання, куди Збройні сили України можуть піти в ході контрнаступу. Є й можливі напрямки української атаки із Запорізької області.

На думку The Guardian для очікуваного контрнаступу України зібрано 12 бригад, і можливо, 60 тисяч військовослужбовців, а найбільш очевидним напрямком української атаки є удар із Запорізької області на південь і південний захід у бік Мелітополя або, можливо, на південний схід у бік Бердянська.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ед Арнольд, науковий співробітник Королівського центру військових досліджень (RUSI) висловив думку, що відмінною рисою української стратегії є наявність декількох варіантів наступальних дій. За його словами, Україна може показати, що починає тиск у низці місць, щоб спробувати завдати головного удару в одному з них.

- Найбільш очевидним напрямком української атаки є удар із запорізького напряму на південь і південний захід у бік Мелітополя або, можливо, на південний схід у бік Бердянська, – йдеться в матеріалі.

Повідомляється, що кінцева мета цих дій – перерізати шляхи постачання російських сил, які проходять близько до узбережжя, засновані на супутникових знімках, показують відносно щільну подвійну лінію траншей і позицій, що оточують ключове місто Токмак. Знищити Керченський міст за допомогою британських крилатих ракет Storm Shadow, зруйнувати ключовий логістичний вузол Джанкой і таким чином змусити Росію відступити з Криму.

- Але Україна знає, що Росія буде затято боротися за Крим, навіть на відстані, – водночас зазначає Саббах.

У зв'язку з цим він висуває версію іншого напрямку головного удару – десантна операція через Дніпро. При цьому цю операцію аналітики називають дуже ризикованою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах