У Запоріжжі затримали псевдоблогера, який знімав роботу ППО та викладав у мережу

У Запоріжжі затримали псевдоблогера, який знімав роботу ППО та викладав у мережу.

У Запоріжжі затримали псевдоблогера, який знімав роботу ППО та викладав у мережу. Фото: depositphotos.com

Події
05 червня 2023 11:39

"Блогер" із Запоріжжя передавав РФ інформацію про розташування блокпостів та обстановку навколо об’єктів критичної інфраструктури. 

Як повідомили в СБУ, чоловік створив анонімний мікроблог з аудиторією в понад 30 тисяч підписників, де оприлюднював фото- та відеоматеріали з власними коментарями і текстовим описом подій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За оперативними даними, відомості з інформресурсу "підхоплювали" представники спецслужб РФ для збору розвідданих про "результати" ракетно-артилерійських обстрілів Запорізького регіону.

Крім того, "сюжети" блогера активно використовував так званий "представник місцевої адміністрації" Запоріжжя, пропагандист Володимир Рогов для наповнення власного Телеграм-каналу і проведення інформаційно-підривної діяльності проти України.

- З "перепощених" відео із Запоріжжя він готував деструктивний контент, в якому заперечував причетність кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст, – йдеться в повідомленні СБУ.

Медіафайли блогера моніторили окупаційні угруповання РФ на південному напрямку для коригування вогневих ударів по нашому регіону.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергового поширення інформації на користь країни-агресора. У затриманого виявлено мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі вирішується питання щодо притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах