У Запоріжжі 40% водіїв маршруток пішли захищати Україну на фронті

У Запоріжжі 40% водіїв маршруток пішли захищати Україну на фронті.

У Запоріжжі 40% водіїв маршруток пішли захищати Україну на фронті. Фото: zp.vgorode.ua

Події
25 травня 2023 13:32

Через повномасштабне вторгнення та мобілізацію у Запоріжжі виник дефіцит із водіями громадського транспорту. 40% маршрутників пішли борони Україну.

За словами заступника начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міськради Михайла Скороходова, наразі у місті достатньо транспорту. Але проблема не в його наявності, а в тому, кого посадити за кермо, адже в приватних первезників близько 40% водіїв пішли на фронт, йдеть в сюжеті "Суспільного Запоріжжя".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- До 10% водіїв, хто міг, виїхали за межі України. На міські маршрути Запоріжжя у довоєнний час щоденно виходило більш ніж 800 автобусів приватних перевізників. Наразі – близько 530. І це, перш за все, пов’язано з дефіцитом водіїв. У приватних перевізників транспорт стоїть на підприємствах, – додав Скороходов.

Як розповів директор з фінансово-економічних питань "Запоріжелектротрансу" Володимир Сухачов, водіїв комунального транспорту так само не вистачає. Деякі пішли служити, деякі виїхали.

- Водіїв трамваїв та тролейбусів взагалі дуже важко знайти, бо учбових закладів, які готують таких фахівців, замало в Україні. З водіями автобусів ситуація більш-менш. Ми працюємо з декими навчальними закладми, які готують водіїв цих професій, – наголосив Володимир Сухачов.

Ще одна причина зменшення кількості приватного громадського транспорту на маршрутах міста – це обмеження внаслідок комендантської години.

- Водій зобов’язаний наприкінці своєї зміни заправити автобус пальним, повернутися на підприємство, залишити там транспорт і доїхати додому до комендантської години. Деякі автобуси працюють на газу – на метані. А такі заправки закінчують свою роботу близько 21 години, – розповів Михайло Скороходов.

Як проінформували в міському управлінні, "черговий" транспорт продовжує працювати, але він наразі перевозить виключно працівників підприємств, які не встигають доїхати додому до настання комендантської години.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах