Запорізьку АЕС знову підключили до української енергосистеми

Запорізьку АЕС знову підключили до української енергосистеми

Запорізьку АЕС знову підключили до української енергосистеми - фото: t.me/energoatom_ua

Події
22 травня 2023 14:59

Ризик ядерної та радіаційної аварії на Запорізькій АЕС мінімізували – станція знову отримує харчування від української енергосистеми.

Як повідомили в Енергоатомі, ситуація є стабільною. Українські фахівці відновили роботу високовольтної лінії електропередач Дніпровська 750 кВ, від якої живить власні потреби тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція.

Нагадаємо, що сьогодні о 5:26 внаслідок російського обстрілу ця лінія відключилася. Вона остання, яка живить ЗАЕС, тому автоматично включилися всі резервні дизель-генератори. З початку повномасштабної війни це вже всьоме, коли станція зазнала блекання.

В Енергоатомі нагадують, що наразі терміново необхідні дії усієї міжнародної спільноти задля виведення російських терористичних угрупувань з території Запорізької АЕС, передачі її під повний контроль компетентного легітимного оператора – українського "Енергоатома", та відновлення умов збереження ядерної, радіаційної і фізичної безпеки ядерного об‘єкта

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах