Очікують на контрнаступ ЗСУ: на Запорізькій АЕС збільшилась кількість окупантів

Очікують на контрнаступ ЗСУ: на Запорізькій АЕС збільшилась кількість окупантів.

Очікують на контрнаступ ЗСУ: на Запорізькій АЕС збільшилась кількість окупантів. Фото: armyinform.com.ua

Події
16 травня 2023 10:18

Російські окупаційні війська збільшили кількість своїх військових на Запорізькій атомній електростанції в очікуванні контрнаступу Збройних сил України.

Як повідомив президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в інтерв'ю "Радіо Свобода", станція вже давно перетворилась на військову базу російських військ – там багато зброї, багато військових вантажівок і військового обладнання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Котіна, російські військові, які перебувають на станції зараз фактично мешкають там. Бо через загрозу наступу ЗСУ окупанти взагалі не покидають території станції. Персонал "Росатому" теж постійно перебуває на території ЗАЕС і живе на території.

Президент "енергоатому" повідомив, що росіян на станції побільшало останнім часом. Раніше окупанти займали лише дві машинні зали першого і другого енергоблоків своїми вантажівками з вибухівкою, зброєю, то зараз вони заганяють свою техніку і в інші блоки.

- Також на станції дуже багато приватних автівок, які вони награбували в населення і в салонах, які були на окупованих територіях. У принципі, ситуація виглядає так, що вони готуються до евакуації всі. Вони навіть проводили тренування по дуже швидких зборах і завантаженню цього всього майна, яке награбували, і виїзду з території станції за першим покликом, за першою ж командою, коли це буде потрібно, – повідомив Котін.

Раніше ми писали, що 14 травня під час зустрічі в Парижі президенти України та Французької Республіки виступили зі спільною заявою, у котрій засудили агресію РФ проти України та закликали окупантів негайно залишити територію Запорізьку атомну електростанцію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах