Франція й Україна закликали РФ вийти із Запорізької АЕС

Президенти України та Франції закликали РФ негайно вийти із Запорізької атомної електростанції.

Президенти України та Франції закликали РФ негайно вийти із Запорізької атомної електростанції. Фото: energoatom.com.ua

Події
15 травня 2023 14:04

Вчора, 14 травня, під час зустрічі в Парижі президенти України та Французької Республіки виступили зі спільною заявою, у котрій засудили агресію РФ проти України та закликали окупантів негайно залишити територію Запорізьку атомну електростанцію.

Про це йдеться у спільні заяві президента України Володимира Зеленського і президента Франції Емманюеля Макрона за підсумками зустрічі у Парижі.

- Росія повинна негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Франція та Україна окремо закликають Росію вийти із Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), безвідповідальне захоплення та мілітаризація якої російськими збройними силами створює серйозну загрозу, – йдеться в заяві.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, у заяві також закликали Росію "негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Варто зазначити, що Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі, має шість енергоблоків ВВЕР-1000.

Наразі ЗАЕС продовжує покладатися на єдину лінію електропередачі 750 кВ для отримання електроенергії на власні потреби. До окупації на об’єкті було чотири таких зовнішніх ліній електропередач.

Резервна лінія електропередач напругою 330 кВ, яка була пошкоджена 1 березня на підконтрольній Україні території, досі не відремонтована через обстріли.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах