В Мелітополі окупанти імітували "підрив" на підстанції – Федоров

В окупованому Мелітополі росіяни організовують вибухи, щоб звинуватити українську владу.

В окупованому Мелітополі росіяни організовують вибухи, щоб звинуватити українську владу. Фото: slovoidilo.ua

Події
13 травня 2023 16:15

Вчора, 12 травня, у тимчасово окупованому Мелітополі пролунали два вибухи, які були "імітацією" армії РФ аби перекинути техніку на лінію фронту.

За інформацією міського голови Мелітополя Івана Федорова, за уточненими даними вчорашній вечірній "підрив" стався на підстанції у східній частині міста, поблизу захопленого заводу "Рефма". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Поки не було електроенергії, окупанти переганяли Патріоти, ВАЗи, Ниви та інші авто на Запорізький напрямок. А згодом "героїчно" повернули людям світло, – додав він.

Федоров додав, що поблизу підстанції у бліндажах цілодобово чергують озброєні російські військові, які охороняють свої ворожі бази.

- Перший вибух відбувся приблизно о 7 ранку. Про цей вибух одразу повідомили вороги в своїх телеграм-каналах. На нашу думку, це провокації. Окупанти переслідують декілька цілей. По-перше, не випускають колаборантів, особливо тих, хто приїхав з континентальної Росії. Всім наказано сидіти до останньої евакуації. Тому є практика, коли колаборанти самі влаштовують замахи нібито на себе, щоб створити привід для виїзду з території. Саме на це схожий вранішній вибух. Тому про людину, яку нібито намагалися підірвати, ми навіть про такого не знаємо, – розповів мер Мелітополя.

Друга мета, на думку Івана Федорова, полягає в тому, що росіянами потрібен привід оголосити подальшу евакуацію у населених пунктах Запорізької області.

- Вони тиждень тому оголосили евакуацію щонайменше у 15 окупованих населених пунктах. Причиною було те, що нібито Україна обстрілює цивільну інфраструктуру. Звичайно, це неправда. Тому вороги почали самі обстрілювати цивільну інфраструктуру і полювати за третьорядними колаборантами, – розповів Федоров.

Після другого вибуху у Мелітополі, який відбувся ввечері, у 70% міста Мелітополя зникло світло, вода і мобільний зв’язок. В цей час, за інформацію Федорова, ворог масово почав перевезення техніки – десятків одиниць техніки – в бік Запорізької лінії фронту. Вже через декілька годин світло з’явилося.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах