Вивезені РФ жителі окупованих міст Запорізької області повертаються додому

Вивезені РФ жителі окупованих міст Запорізької області повертаються додому.

Вивезені РФ жителі окупованих міст Запорізької області повертаються додому. Фото: gettyimages.com

Події
11 травня 2023 11:30

У п’ятницю, 5 травня, окупаційна влада Запорізької області оголосила евакуацію мирних жителів із 18 населених пунктів нашого регіону.

Загарбники обіцяли "тимчасово перемістити" людей у Бердянськ, де їх годуватимуть та видадуть матеріальну допомогу. Але вже є інформація, що частина вивезених людей повернулася додому. Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко під час телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Деяких мирних мешканців вивезли до Бердянська і кинула там напризволяще. Такі сім’ї брали й поверталися до своїх домівок, щоб ті ж самі окупанти їх будинки не пограбували, – сказав Юрій Малашко.

Малашко також зазначив, що окупанти, як і раніше, не відкривають пункт пропуску у Василівці, через який виїжджали мешканці з тимчасово окупованих частин Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Мешканці можуть виїхати на підконтрольну Україні територію лише через треті країни.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах