До окупованого Бердянська вивозять більше військових РФ, ніж цивільних

До окупованого Бердянська вивозять більше військових РФ, ніж цивільних.

До окупованого Бердянська вивозять більше військових РФ, ніж цивільних. Фото: gettyimages.com

Події
10 травня 2023 17:59

5 травня загарбники Запорізької області оголосила евакуацію із 18 населених пунктів нашого регіону. До окупованого Бердянська загарбники вивозять окупаційну владу, колаборантів та дітей. Лише третина автобусів, що прибули в курортне місто, була заповнена цивільними, решта – військові РФ.

Цивільних залишили у курортному місті, а ось військових повезли далі, у бік Маріуполя. Про це повідомляють "Новини Приазов’я" із посиланням на голову Бердянської міської військової адміністрації Вікторію Галіцину.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ми поки що не розуміємо, це на укріплення Донецького напрямку або їх вивозять до Росії. Тобто росіяни використали людей з тимчасово окупованих територій як "живий щит" для своїх солдатів, – розповіла Вікторія Галіцина.

Повідомляється, що російські загарбники у Бердянську почали панікувати. Встановили на Мелітопольському шосе патруль, який перевіряє машини цивільних та евакуйованих.

За словами заступника голови Бердянської районної ради Віктора Дудукалова, ситуація з насильством та пограбуваннями у Бердянську погіршується. Після окупації до курортного міста прибуло багато росгвардійців із Дагестану. Вони стояли на блокпостах, тримали колонію, де були незаконно ув’язнені люди.

Відомо, що наразі відбувається чергова ротація. Військові РФ поводяться все гірше, бо розуміють, що приїхали на менший термін і контрнаступ ЗСУ неминучий. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах