Окупанти евакуюються із тимчасово захоплених територій Запорізької області

Як окупанти евакуюються із тимчасово захоплених територій Запорізької області.

Як окупанти евакуюються із тимчасово захоплених територій Запорізької області. Фото: fakty.com.ua

Події
08 травня 2023 09:28

Вже більше тижня, як російські загарбники розпочали так звану евакуацію місцевого населення із тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Як повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, армія Російської Федерації вивозить людей з Токмака у напрямку Бердянська.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Цій процедурі підлягають представники так званої місцевої "влади", колаборанти, діти, вчителі та вихователі. При цьому, батькам дітей погрожують не зарахувати навчальний рік в разі відмови “евакуювати” дитину, – зазначили у Генштабі.

Також є інформація, що на окупованих територіях є проблеми з пальним.

- На АЗС спостерігаються черги за пальним, усім водіям  повідомлено, що нових поставок пального не планується, – йдеться у повідомленні.

Крім того у Генштабі наголошують, що окупанти масово знищують свою документацію.

- В населеному пункті Веселе Запорізької області зачинено та не функціонує місцевий відділ поліції ворога. Напередодні спостерігалось знищення документації цієї установи, – вказано у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Зазначимо, що по населених пунктах тимчасово окупованої частини Запорізької області їздять автобуси, через мегафони людей закликають терміново евакуюватися. Гауляйтер Балицький заявляє, що український контрнаступ може початися за лічені дні чи навіть години.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах